Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Scuderia Corsa se spojí s týmem Eda Carpentera

Scuderia Corsa se spojí s týmem Eda Carpentera

Ve voze se mají střídat Carpenter a Jones

Závodní tým Giacoma Mattioliho Scuderia Corsa, který je dobře známý fanouškům vytrvalostních závodů, by v příští sezoně IndyCar měl spolupracovat se stájí Eda Carpentera. Scuderia si už IndyCar vyzkoušela letos v květnu, když se tým ve spolupráci se stájí Rahal Letterman Lanigan Racing představil v Indy500.

To za volantem seděl čtyřiačtyřicetiletý veterán Oriol Servia. Ačkoliv španělský pilot doufal, že se mu podaří spolupráci přetavit v něco většího, záhy zjistil, že se Mattioli a jeho tým rozhodli jít jinou cestou.

V příští sezoně bude Scuderia Corsa spolupracovat na voze číslo 20 se stájí Eda Carpentera. Na oválech by měl vůz pilotovat Ed Carpenter. Na městských a silničních okruzích dostane podle webu Racer.com šanci Ed Jones. Oficiálně by stáje měly představit své plány ve středu.

Nepřímo ale spolupráci Scuderie a Eda Carpentera potvrdili dva jezdci, kteří si hledají jiné angažmá. „Slyšel jsem to samé. A vím, že oni (Scuderia Corsa) sháněli peníze. Já ale žádné nemám. Bolí to, protože jsem doufal v příští sezoně v něco většího, ale už tu nějaký pátek jsem a vím, jak věci jsou,“ řekl Raceru Oriol Servia.

„Bylo hezké je mít za sebou, když jsem sháněl sponzory. Nevím, na čem teď jsem, ale budu v Indianapolisu a budu shánět sedačku. Myslím, že pořád můžu ten závod vyhrát,“ dodal Servia.

Že si hledá jiné místo, potvrdil také Jordan King, který se letos dělil o vůz s Edem Carpenterem. „Koukáme se po našich možnostech na rok 2019. Ed Carpenter mi dal letos skvělou příležitost se hodně naučit. Tento rok byl skvělý základ, ale ten příští je nová kapitola. Máme skvělé plány, které nám umožní ještě lépe ukázat můj potenciál,“ uvedl King.

Potenciál King ukazoval letos hlavně v kvalifikacích. Ačkoliv pro něj byl každý okruh novým, dvakrát postoupil mezi šest nejlepších.

Třiadvacetiletý Ed Jones je předloňským šampionem Indy Lights. Vloni startoval za tým Dale Coyne Racing. Ačkoliv jej stáj chtěla mít ve voze i letos, Jones dostal po skončení loňské sezony nabídku, která se neodmítá – vybral si jej Chip Ganassi. Jones, který byl vloni třetí v Indy 500, ale zajel jen dvě třetí místa a ve voze mistrovského týmu skončil na 13. místě konečného pořadí šampionátu. Ganassi už na jeho místo angažoval Švéda Rosenqvista.