Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

S Carpenterem se bude dělit o vůz Conor Daly

S Carpenterem se bude dělit o vůz Conor Daly

Odjede 13 závodů včetně Indy500

Jezdecká sestava týmu Ed Carpenter Racing je kompletní. Poté, co Carpenter oznámil, že ve voze číslo 21 vystřídá Spencera Pigota Nizozemec Rinus VeeKay, teď prozradil, že v autě číslo 20 se s ním bude střídat Conor Daly. Nahradí tak Brita s licencí Spojených arabských emirátů Eda Jonese.

Stejně jako VeeKay i Daly přinesl týmu sponzorský příspěvek. Už dva roky jej podporuje americké letectvo a teď se rozhodlo svoje zapojení do IndyCar výrazně rozšířit. Daly bude jezdit ve vozech zbarvením připomínajících bojové schéma strojů amerického letectva. Speciální barvy pak tým připraví pro pětistovku v Indianapolisu. Tam totiž Carpenter tradičně nasazuje tři vozy a nejinak tomu bude i v příštím roce.

„Jsem velmi vděčný americkému letectvu za oddanost, kterou předvádí, a v jeho víru, že odvedu dobrou práci. Je to skvělý vztah, který je posilován tím, jak přidáváme další společné závody. Jsem šťastný, že jsem zase blíž tomu, abych odjel celou sezonu,“ prozradil Daly.

Sedmadvacetiletý rodák z Indiany má za šest let na kontě 44 závodů. Kompletní ročníky ale odjel jen v letech 2016 a 2017. V posledních dvou letech jen paběrkoval. Vloni to byla Indy500 a pak tři závody za Harding Racing, letos celkem sedm startů za týmy Andretti Autosport, Carlin a Arrow Schmidt Peterson Motorsports.

Vedle IndyCar tak Daly letos získával i jiné závodnické zkušenosti. Tři vítězství si připsal v americkém šampionátu Lamborghini Super Trofeo a poprvé si vyzkoušel také závody USAC na prašných oválech.

„Jsem velmi hrdý, že mohu přivítat u Ed Carpenter Racingu Conora Dalyho a americké letectvo. Viděl jsem Conora během jeho kariéry růst a dospět a věřím, že má ty nejlepší roky ještě před sebou. Je velkou ctí reprezentovat muže a ženy, kteří slouží v americkém letectvu, a doufáme, že na nás letos budou moci být hrdí,“ dodal majitel týmu Ed Carpenter.