Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Carlin zřejmě vsadí na kombinaci čtyř jezdců

Carlin zřejmě vsadí na kombinaci čtyř jezdců

O vozy se mají dělit Chilton, Sette Camara, Nasr a Daly

Hned čtyři piloti by se měli v letošní sezoně představit ve dvou vozech týmu Carlin. Potvrzený je zatím jen jeden. Expilot formule 1 Max Chilton nastoupí do své páté sezony v IndyCar. Stejně jako před rokem chce ale odjet jen vybrané závody. Chilton vloni po pětistovce v Indianapolisu, do které se nekvalifikoval, oznámil, že nechce závodit na oválech.

Nic nezměnil ani aeroscreen, kterým budou vozy povinně vybaveny. Chilton ale jednu výjimku udělá – znovu se pokusí kvalifikovat se do Indy500. Chiltonovým sponzorem zůstane společnost Gallagher, která podniká v pojišťovnictví, a to i přesto, že Chiltonův otec už opustil vedení její britské pobočky.

V úterý a ve středu se piloti IndyCar představí na okruhu Circuit of the Americas, kde se konají dvoudenní oficiální testy. Tým Carlin tam přiveze i dva piloty, kteří za něj startovali v minulosti v různých juniorských kategoriích – Felipeho Nasra a Sérgia Sette Camaru.

Nasr bude jezdit po COTA v úterý, ve středu vůz převezme Sette Camara. Ve druhém monopostu se během testů představí Chilton. Podle webu Motorsport.com se oba Brazilci podělí i o letošní sezonu IndyCar.

Kolik závodů odjede Nasr a kolik Sette Camara, zatím není jasné. Nasr má ale závazky v americkém mistrovství sportovních vozů IMSA WeatherTech, kam se uchýlil po konci kariéry ve formuli 1. Předloni získal Nasr titul ve třídě prototypů, vloni byl druhý.

Vynechat tak zřejmě bude muset podnik IndyCar v Richmondu, protože jen o pár hodin později (v Richmondu se jede v sobotu večer) závodí IMSA ve Watkins Glen. IndyCar má se sportovními vozy také společné víkendy v Long Beach a Detroitu, tam navíc IndyCar jede dva závody ve dvou dnech. Sébastien Bourdais ale vloni dokázal odjet v Long Beach jak závod IndyCar, tak sportovních vozů. Letos se chystá na stejný double.

Sette Camara se snažil prorazit hned u několika týmů IndyCar. Nejblíže byl místu u týmu Dale Coyne Racing. Coby náhradu za Bourdaise si ale Coyne vybral Španěla Álexe Paloua.

Podle webu Motorsport.com se snaží Trevor Carlin získat také Conora Dalyho. Ten vloni nastupoval do oválových závodů místo Chiltona. Před sezonou získal místo u týmu Eda Carpentera, tam ale bude závodit jen na silničních a městských okruzích a v Indy500. Pokud by mu to u Carlinu vyšlo, byl by v unikátní situaci. Odjel by kompletní ročník a pravidelně by přitom střídal dvě stáje.