Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Adepty na místo u Coynea jsou Hinchcliffe, Palou a Camara

Adepty na místo u Coynea jsou Hinchcliffe, Palou a Camara

Nejblíže sedačce je mladý Španěl

Nejžhavějšími adepty na závodní sedačku, kterou u týmu Dale Coyne Racing musel uvolnit Sébastien Bourdais, jsou James Hinchcliffe, který za podobných okolností skončil u týmu Arrow McLaren SP, jezdec japonské Super Formule Álex Palou a Brazilec Sette Camara, který strávil poslední tři sezony ve formuli 2.

Se kterými jezdci jedná, prozradil webu Motorsport.com sám majitel stáje Dale Coyne. Podle webu to není veterán IndyCar James Hinchcliffe, kdo je nejblíže závodní sedačce, ale dvaadvacetiletý Španěl Palou.

„Ještě není podepsaný, uvidíme. Ale Alex nás hodně zaujal, když s námi testoval na Mid-Ohiu. Byl o 0,8 vteřiny rychlejší než Felipe Nasr ve voze týmu Arrow. A to měl Nasr výhodu, že ten okruh zná. Takže Palou předvedl pořádný výkon, vezmeme-li v úvahu, že pro něj bylo všechno nové,“ řekl Coyne.

Ačkoliv jej v japonské sérii podporovala Honda, která Coynově stáji dodává motory, majitel týmu prozradil, že to není ona, kdo usiluje o jeho přestup. „Upřímně, rádi by ho nechali v Super Formuli. Je to Alex, kdo se chce posunout dál,“ dodal.

„Ještě není smlouva hotová. Dívali jsme se asi na 10 jezdců a zůstali nám tři nebo čtyři opravdu dobří závodníci. Palou je jeden, Hinchcliffe je druhý a Sette Camara je další. Toho čtvrtého byste neuhodli a já bych vám to stejně neprozradil,“ mlžil Coyne.

Připomněl, že Camara zaujal svým výkonem v Abu Zabí, kde jeden závod vyhrál a ve druhém z osmého místa na startu postoupil na třetí. „Bude silný, tím si jsem jistý. Ale dívá se i na jiné týmy, třeba Carlin,“ prozradil Coyne.

Jezdeckou sestavu by rád oznámil do Vánoc. A s tím i to, kteří závodní inženýři se budou o jezdce starat.

„Smlouva s Ferruccim se, zdá se, pomalu dokončuje a Oliver (Boisson) zůstane jeho závodním inženýrem. A vypadá to, že Craig (Hampson) s námi zůstane jako technický ředitel a závodní inženýr auta číslo 18,“ prozradil Coyne. Právě budoucnost předního technického experta Hampsona, který ke stáji přišel, aby mohl spolupracovat s Bourdaisem a navázal tak na úspěchy z Champ Cars, se po Francouzově odchodu zdála být ve hvězdách.