Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

James Hinchcliffe potvrzen u Andretti Autosport

James Hinchcliffe potvrzen u Andretti Autosport

Po roční odmlce opět pojede kompletní sezonu

Třiačtyřicetiletý Kanaďan James Hinchcliffe se vrací k týmu Andretti Autosport. Pro stáj už závodil v letech 2012 až 2014 a ve vybraných šesti závodech pak také v loňském ročníku. Michael Andretti jej v úterý potvrdil coby čtvrtého pilota svého týmu. Vedle Hinchcliffea pojedou všechny závody také Colton Herta, Alexander Rossi a Ryan Hunter-Reay. Nejméně Indy500 pak také Marco Andretti.

Stejně jako ve třech závodech loňské sezony bude Hinchcliffeovým sponzorem poskytovatel cloudových služeb Genesys. Ten mu výrazně vytrhnul trn z paty a umožnil nastoupit alespoň v některých závodech poté, co jej na konci roku 2019 propustil tým Sama Schmidta, který se spojil s McLarenem.

„Jsme opravdu nadšení, že máme Hinche zpátky ve voze pro rok 2021 a že můžeme opět přivítat Genesys do Andrettiho rodiny, tentokrát v rozšířené roli. Je to teprve první krok z mnoha vzrušujících pro vůz číslo 29 a věříme, že Genesys bude skvělým partnerem pro Jamese v této sezoně,“ uvedl Michael Andretti.

Hinchcliffe závodí v IndyCar od roku 2011. Po sezoně s týmem Newman/Haas Racing přešel právě k Andrettiho stáji. Ve své druhé sezoně získal premiérová tři vítězství. V té další se ale přesunul ke stáji Sama Schmidta a Rica Petersona. Pro tu závodil pět let a přidal další tři triumfy. Hinchcliffe díky své otevřené a zábavné povaze patří k nejoblíbenějším pilotům v padoku.

James Hinchcliffe v loňské Indy500. V těchto barvách jej budeme vídat i po většinu letošního ročníku. Foto: IndyCar

„Bylo vždy naším cílem odjet opět celou sezonu. Je to skvělý pocit vědět, že budu zase na startovním roštu a s takto úžasným týmem. Mám jen ty nejlepší vzpomínky a zažil jsem tu hodně úspěchů. Přestože jsme ušli dlouhou cestu, ta pravá práce začíná právě teď a nemůžu se dočkat, až budeme zpátky na dráze,“ dodal čtyřiatřicetiletý Kanaďan.

Minimálně jednoho jezdce představí ve středu kolem 17. hodiny našeho času také tým Dale Coyne Racing. Ten přišel tuto zimu o oba jezdce – Santino Ferrucci se přesunul do NASCAR, Álex Palou k týmu Chipa Ganassiho. S Coynem byla v průběhu zimy spojována různá jména, nejčastěji Romain Grosjean, Pietro Fittipaldi, Charlie Kimball a Ed Jones.

Zdroj: IndyCar, úvodní foto: IndyCar