Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hinchcliffe pojede tři závody za Andrettiho tým

Hinchcliffe pojede tři závody za Andrettiho tým

Pomohlo mu veto Hondy vůči Alonsovi

Velkou cenu Indianapolisu, 500 mil v Indianapolisu a závod na oválu Texas Motor Speedway odjede v letošní sezoně Kanaďan James Hinchcliffe za tým Andretti Autosport. Hinchcliffe před sezonou přišel o místo u týmu Arrow McLaren SP. Na kontě má 139 závodů v IndyCar a šest vítězství, tři z nich právě u týmu Andretti Autosport. Za stáj Michaela Andrettiho totiž závodil v letech 2012 až 2014.

„Upřímně řečeno, je fajn moci pro změnu ohlásit nějaké dobré zprávy. Není tajemstvím, že rok 2020 nebude takový, jak jsme očekávali, ale že jsme ho mohli začít oznámením, že Genesys nastoupila na palubu, aby zachránila naší sezonu, bylo skvělé. A teď přidáváme další velký krok – moje opětovné shledání s Andretti Autosport. Konečně to nabírá spád. Nemůžu se dočkat, až s těmi lidmi zase budu moci spolupracovat a budu zpátky ve voze,“ řekl Hinchcliffe.

Záchranné lano mu podala technologická společnost Genesys, která se věnuje cloudovým řešením a službám pro provozovatele call center. Sídlí právě v okolí Indianapolisu.

„Jsme rádi, že můžeme Jamese opět přivítat u našeho týmu. Určitě dostal od tohoto sportu pár ran, a být tady a moci mu pomoci, je něco zvláštního. Užili jsme si hodně zábavy, pár skvělých úspěchů, když byl James naposledy součástí našeho týmu. Těšíme se, že navážeme, kde jsme skončili,“ řekl Michael Andretti.

V Indianapolisu bude mít jeho tým šest pilotů. Vedle Zacha Veache, Alexandera Rossiho, Ryana Hunter-Reaye, Coltona Herty a Marca Andrettiho se představí právě Hinchcliffe. Ve voze si Andretti ale původně vysnil jiného jezdce. Šestý vůz měl řídit Fernando Alonso.

Proti bylo ale japonské vedení Hondy. To se ještě zdaleka nepřeneslo přes komentáře, které Alonso na adresu jejího motoru pronášel v době, kdy s ním závodil ve formuli 1. A také přes to, že Alonso v posledních měsících závodil za úhlavního rivala Hondy, za Toyotu.

Hinchcliffe původně jednal o angažmá s týmy Dale Coyne Racing a Rahal Letterman Lanigan Racing. Obě stáje totiž v Indy500 chtějí nasadit třetí vůz. U Andrettiho bude mít ale Hinchcliffe mnohem větší šanci na dobrý výsledek.