Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V Detroitu dostane šanci nováček Ferrucci

V Detroitu dostane šanci nováček Ferrucci

Coyne nasadí rezervního jezdce týmu Haas

Dvojzávod IndyCar Series na městském okruhu v Detroitu bude pro devatenáctiletého Santina Ferrucciho první příležitostí, jak si vyzkoušet vůz IndyCar. Do závodů na ostrově Belle Isle jej vyšle tým Dale Coyne Racing. Stáj a Ferrucci to oznámili na páteční tiskové konferenci v Indianapolisu.

Ferrucci závodí ve formuli 2 za tým Trident a je rezervním a testovacím pilotem týmu F1 Haas. V Detroitu měl původně startovat Kanaďan Zachary Claman De Melo, majitel týmu Dale Coyne ale musel přistoupit ke změnám z důvodu zranění Pietra Fittipaldiho.

Fittipaldi a Claman De Melo si původně měli letošní sezónu rozdělit. Když Fittipaldi vypadl, rozhodl Coyne, že druhého jmenovaného nasadí do obou závodů v Indianapolisu a zřejmě i na oválu v Texasu. Claman De Melo pak ale musel uvolnit místo v jiných závodech pro jezdce, který týmu přinese peníze a vynahradí tím výpadek příjmů od Fittipaldiho sponzorů. Volba zatím padla na Detroit, kde se během jednoho víkendu jedou dva závody.

„Dohodli jsme to rychle. Kontaktoval nás jeho agent a řekl, že mají zájem odjet letos jeden nebo dva závody IndyCar. Docela to do sebe zapadlo v ten pravý čas, protože jsme přemýšleli, kdo bude řídit tady (v Indianapolisu, pozn. red.) a jak budeme pokračovat, aby to fungovalo logisticky a finančně,“ prozradil Dale Coyne.

„Když do IndyCar přicházím z formule 2, tak myslím, že moje závodnické umění je OK. Závodění v Evropě je velmi náročné, stejně jako v IndyCar. Těším se, že pojedu na městském okruhu. Musím si přivézt můj chránič zubů, protože je to tam hodně hrbolaté,“ dodal ke svému debutu Ferrucci.