Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrucci pojede Indy500 za tým Bobbyho Rahala

Ferrucci pojede Indy500 za tým Bobbyho Rahala

Stáj do slavného závodu nasadí tři vozy

Santino Ferrucci i po svém odchodu do NASCAR nebude chybět v květnu v Indianapolisu. Do pětistovky se pokusí kvalifikovat třetí vůz týmu Rahal Letterman Lanigan. Stáj to oznámila na Velikonoční pondělí. Ferrucci bude stájovým kolegou Grahama Rahala a loňského vítěze Takumy Satóa.

Ferrucci se v předchozích dvou ročnících v Indianapolisu rozhodně neztratil. Jako nováček dojel na sedmém místě, vloni byl dokonce čtvrtý. Závodil za tým Dale Coyne Racing. Teď dostane k dispozici vůz, který mu připraví dvojnásobní vítězové Indy500. Vedle loňského triumfu Satóa se stáj radovala ještě v roce 2004 zásluhou Buddyho Rice.

„Jsem nadšený, že budu závodit v Indy500 za Rahal Letterman Lanigan Racing. Je to skvělá příležitost, nemohu týmu, jeho majitelům a partnerům dostatečně vyjádřit svůj vděk za to, že ve mně věřili. Jsem ohromě nadšený a těším se, že strávím nějaký čas v jejich dílně v Indianapolisu zatímco se budeme připravovat na květen,“ řekl Ferrucci.

Ferrucci bude v Indy500 řídit tento vůz. Foto: Rahal Letterman Lanigan Racing

Ten po dvou sezonách u týmu Dale Coyne Racing neprodloužil s týmem spolupráci a odebral se do NASCAR do série Xfinity, kde odjede letos dvacet závodů. Ferrucci v IndyCar skončil pokaždé na celkovém 13. místě, jeho osobním maximem jsou čtyři čtvrtá místa.

Piloty čeká ve čtvrtek a v pátek v Indianapolisu oficiální test. Zúčastní se jej 32 jezdců. Mezi nimi nebude chybět ani Ferrucci. Oproti očekávaným přihlášeným do Indy500 chybí jeden vůz týmu Andretti Autosport, dva vozy týmu A. J. Foyta a stáj Top Gun Racing.

Sezona IndyCar začne příští neděli 18. dubna na okruhu Barber Motorsports Park v Alabamě.

Zdroj: Rahal Letterman Lanigan Racing, Úvodní foto: IndyCar