Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wickense nahradí ve zbytku sezony Muňoz

Wickense nahradí ve zbytku sezony Muňoz

V Portlandu pojedou navíc i Celis a Ferrucci

Místo zraněného Kanaďana Roberta Wickense usedne v posledních dvou závodech letošního ročníku do vozu týmu Schmidt Peterson Motorsports Kolumbijec Carlos Muňoz. Tým to oznámil ve středu v dějišti předposledního závodu letošního ročníku v Portlandu.

V minulém závodě na oválu Gateway Motorsports Park nasadili Schmidt a Peterson jen jeden vůz. Wickens se vážně zranil během závodu na Pocono Raceway, když po kontaktu s vozem Ryana Hunter-Reaye skončil v ochranném plotu.

„Modlím se za Roberta a jeho rodinu a budu dál za jeho uzdravení,“ uvedl Muňoz. „Jsem velmi vděčný, že mi Schmidt Peterson Motorsports věří tak, že mě nechá v posledních dvou závodech jet v jejich voze. Těším se, že zabojuji o dobrý výsledek pro tým a pro Roberta,“ dodal šestadvacetiletý rodák z Bogoty.

Poslední zprávu o Wickensově stavu vydal tým o víkendu během závodu v St. Louis. Stáj informovala, že poprvé od nehody dýchá Wickens sám bez pomoci přístrojů. IndyCar předtím uvedla, že jezdec vedle operace zlomenin páteře podstoupil další operace kvůli zlomeným nohám a pravé ruce. Lékaři ale stále neví, jak vážně byla poraněna mícha.

Muňoz má na svém kontě 71 startů v IndyCar. Letos ale nesehnal závodní sedačku. Odjel tak jen Indy500 za tým Andretti Autosport. Právě v Indianapolisu se Muňozovi vždy dařilo. Už jako nováček zde byl druhý a stejný výsledek zopakoval i v roce 2016. Na kontě má jediné vítězství z Detroitu 2015, sedm umístění na stupních vítězů a jednu pole position.

Není to jediná změna ve startovním poli. Poslední dva závody letošní sezony absolvuje s týmem Dale Coyne Racing ex-pilot formule 2 Santino Ferrucci. Dvacetiletý Američan si už letos z Evropy odskočil zpátky za oceán v červnu, kdy za Coyneův tým startoval v Detroitu. Teď pro něj stáj do zbývajících závodů nasadí třetí vůz. Ferrucci přišel letos poté, co naboural schválně svého stájového kolegu, o místo ve F2.

Po přestávce dlouhé dva závody se na rošt vrátí také nový tým Juncos Racing. Do kokpitu usedne letos podruhé jednadvacetiletý Mexičan Alfonso Celis Jr. Předtím startoval na Road Americe. Letos odjel i dva závody v Alabamě za Juncos Racing v Indy Lights.