Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Wickens podstoupil operaci kvůli zlomeným obratlům

Wickens podstoupil operaci kvůli zlomeným obratlům

Lékaři se obávají i poranění míchy

Kanadský závodník Robert Wickens, který se vážně zranil při nedělní nehodě v pětisetmílovém závodě IndyCar Series na oválu Pocono Raceway, podstoupil v pondělí večer amerického času první operaci. Té předcházela důkladná vyšetření včetně magnetické rezonance.

Lékaři při ní operovali zlomené hrudní obratle. „Tyče z titanu a šrouby byly během operace úspěšně umístěny do Wickensovy páteře,“ uvedla IndyCar v tiskovém prohlášení. Lékaři mají ale podezření na poranění míchy.

„Jak vážné zranění míchy je, není v tuto chvíli jasné. Wickens by měl podstoupit další operace kvůli frakturám dolních končetin a pravého předloktí. Zůstává ve stabilizovaném stavu,“ dodala IndyCar.

Tým Sama Schmidta uvedl, že James Hinchcliffe, který byl do nehody také zapleten, byl vyšetřen lékaři a může závodit. V příštím závodě na oválu Gateway ale tým nasadí jen jeden vůz. Za Wickense nebude hledat náhradníka.

Schmidtova týmu se drží neskutečná smůla. Nejenže sám Sam Schmidt po nehodě v lednu 2000 na oválu v Orlandu kompletně ochrnul, v jeho vozech navíc utrpěli vážná zranění Davey Hamilton (2001), Michail Aljošin (2014) a James Hinchcliffe (2015). Dan Wheldon (2011) pak v něm tragicky zahynul.