Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alfa Romeo povolala Ericssona do Spa

Alfa Romeo povolala Ericssona do Spa

v Portlandu jej nahradí Conor Daly

Američan Conor Daly dostane možnost závodit za už třetí tým v letošní sezoně. V Portlandu nahradí na poslední chvíli ve stáji Schmidt Peterson Švéda Marcuse Ericssona. Toho kvůli zranění Kimiho Räikkönena povolala do belgického Spa Alfa Romeo. Daly už v průběhu roku závodil za Andretti Autosport a Carlin. Pro Andrettiho má odjet i závěrečný závod na okruhu Laguna Seca.

Informaci přinesly weby Racer.com i oficiální stránka IndyCar Series. Räikkönen podle Raceru utrpěl svalové zranění. Alfa Romeo si tak vyžádala svého třetího jezdce, kterým je právě Ericsson. Zatímco americký tým měl obdržet informaci, že Ericsson bude tento víkend ve formuli 1 závodit, Räikkönen Raceru prozradil, že stále doufá, že bude ve stavu, který mu umožní se posadit do kokpitu.

Ericsson, Daly ani tým se k rošádě nevyjádřili. Švédovým osobním maximem je v IndyCar druhé místo z Detroitu. V první desítce kromě toho ale dojel už pouze dvakrát, v průběžném pořadí šampionátu je 17. a bylo i dost nepravděpodobné, že by se zvládl ještě zapojit do souboje o nejlepšího nováčka. Ericsson má 252 bodů, Herta 282 bodů, Rosenqvist 324 bodů a Ferrucci, který si z nováčků zatím vede nejlépe, ještě o dva body více.

Conor Daly, který Švéda v kokpitu nahradí, je bez stálého angažmá v IndyCar dvě sezony. Ve velmi dobrém světle se ale ukázal letos v Indy500 a tým Michaela Andrettiho mu dá šanci ještě jednou. V průběhu sezony Daly nahradil u Carlinu na oválech Maxe Chiltona a rozhodně nezklamal.