Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ganassi nasadí třetí vůz pro Ericssona

Ganassi nasadí třetí vůz pro Ericssona

Zvažuje i čtvrtý monopost pro šampiona Indy Lights

Překvapivý přestup si přichystal tým Chipa Ganassiho. Vedle loňského šampiona Scotta Dixona a Felixe Rosenqvista za něj pojede další Švéd Marcus Ericsson. Zpráva je to o to překvapivější, že Ganassi před loňskou sezonou svůj program v IndyCar zmenšil ze čtyř vozů na dva s tím, že se chce soustředit na to, aby oba byly konkurenceschopné.

Teď ale otočil a s velkým předstihem informoval o angažování Ericssona. „Myslím, že Marcus přináší hodně jedinečných zkušeností, protože závodil v různých sériích po celém světě. Když máte někoho s takovým renomé, má jiný pohled na věci, což nám pomůže rozvíjet náš program. Těšíme se, až uvidíme, co Marcus vedle Scotta a Felixe zvládne,“ řekl Chip Ganassi.

Devětadvacetiletý Švéd přešel do IndyCar před letošní sezonou poté, co odjel 97 velkých cen formule 1. Letos bylo jeho maximem druhé místo z druhého závodu v Detroitu. Ericsson zmeškal závod v Portlandu, když si jej do Spa povolala Alfa Romeo, jejíž byl rezervním jezdcem. Tým Schmidt Peterson Motorsports, za který letos závodil, se pro příští sezonu spojí s McLarenem. Schmidt před pár týdny řekl, že Švéd je jedním z pilotů, které tým zvažuje. Ericsson ale nakonec nečekal, jestli dostane přednost před jinými jetdci nebo ne, a našel si angažmá jinde.

„Jsem neskutečně šťastný a hrdý na možnost závodit za Chip Ganassi Racing. Je to tým vítězů a jeho historie mluví sama za sebe. Jsem velmi vděčný, že ve mě věří a udělám vše, co bude v mých silách, aby rok 2020 byl pro tým další úspěšný. Také se těším, že budu pracovat se dvěma z nejlepších pilotů v sérii, se Scottem a Felixem. Těším se, že ve své druhé sezoně v NTT IndyCar Series zužitkuju to, co jsem se letos naučil,“ uvedl Ericsson.

Podle webu Racer.com stojí za Ganassiho náhlou změnou názoru, kolik vozů v IndyCar chce mít, odchod Fordu ze šampionátu vytrvalostních vozů. Ganassi hledá cestu, jak co nejvíce lidí, kteří pro něj program zajišťovali, dál zaměstnat. Proto zvažuje ještě možnost nasadit i čtvrtý vůz, a to pro šampiona Indy Lights Olivera Askewa.