Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Armstrong odjede celou příští sezonu za Ganassiho

Armstrong odjede celou příští sezonu za Ganassiho

Jezdecká sestava je tak vyřešená

Tým Chipa Ganassiho v pátek oznámil, že jedním z pilotů stáje v příštím ročníku IndyCar Series bude Novozélanďan Marcus Armstrong. Třiadvacetiletý expilot Formule 2 už letos absolvoval se stájí všechny závody na silničních a městských okruzích. Novinkou pro něj ale budou starty na oválech.

"Jsem velmi hrdý a nadšený, že mohu pokračovat v týmu Chip Ganassi Racing i v příštím roce," řekl Armstrong. "Jsem přesvědčen, že společně s tímto velmi talentovaným a zkušeným týmem můžeme v tomto šampionátu bojovat na nejvyšší úrovni. Cítím se velmi vděčný, že mi Chip poskytl čas na adaptaci na INDYCAR a pomohl mi na každém kroku v této dobré sezóně.“

Armstrong má našlápnuto k tomu, aby se letos stal nejlepším nováčkem a to navzdory tomu, že Agustín Canapino, Sting Ray Robb a Benjamin Pedersen mají na kontě všichni o pět závodů více. Armstrong má na kontě 190 bodů, Canapíno 164, ostatní ještě méně.

"Marcus Armstrong prokázal v roce 2023 rychlou adaptaci na silniční a městské tratě IndyCar. Je připraven stát se plnohodnotným jezdcem týmu Chip Ganassi Racing. Do jeho závodního životopisu patří vítězství. To zahrnuje i jeho snahu o získání titulu nováčka roku 2023 v IndyCar,“ uvedl šéf týmu Mike Hull.

U Ganassiho stáje bude pokračovat Álex Palou a Scott Dixon. Nováček Linus Lundqvist vystřídá svého krajana Marcuse Ericssona.

Zdroj: Původní článek redakce, úvodní foto: Penske Entertainment