Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Armstrong odjede celou příští sezonu za Ganassiho

Armstrong odjede celou příští sezonu za Ganassiho

Jezdecká sestava je tak vyřešená

Tým Chipa Ganassiho v pátek oznámil, že jedním z pilotů stáje v příštím ročníku IndyCar Series bude Novozélanďan Marcus Armstrong. Třiadvacetiletý expilot Formule 2 už letos absolvoval se stájí všechny závody na silničních a městských okruzích. Novinkou pro něj ale budou starty na oválech.

"Jsem velmi hrdý a nadšený, že mohu pokračovat v týmu Chip Ganassi Racing i v příštím roce," řekl Armstrong. "Jsem přesvědčen, že společně s tímto velmi talentovaným a zkušeným týmem můžeme v tomto šampionátu bojovat na nejvyšší úrovni. Cítím se velmi vděčný, že mi Chip poskytl čas na adaptaci na INDYCAR a pomohl mi na každém kroku v této dobré sezóně.“

Armstrong má našlápnuto k tomu, aby se letos stal nejlepším nováčkem a to navzdory tomu, že Agustín Canapino, Sting Ray Robb a Benjamin Pedersen mají na kontě všichni o pět závodů více. Armstrong má na kontě 190 bodů, Canapíno 164, ostatní ještě méně.

"Marcus Armstrong prokázal v roce 2023 rychlou adaptaci na silniční a městské tratě IndyCar. Je připraven stát se plnohodnotným jezdcem týmu Chip Ganassi Racing. Do jeho závodního životopisu patří vítězství. To zahrnuje i jeho snahu o získání titulu nováčka roku 2023 v IndyCar,“ uvedl šéf týmu Mike Hull.

U Ganassiho stáje bude pokračovat Álex Palou a Scott Dixon. Nováček Linus Lundqvist vystřídá svého krajana Marcuse Ericssona.

Zdroj: Původní článek redakce, úvodní foto: Penske Entertainment