Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel nenašel správný brzdný bod

Vettel nenašel správný brzdný bod

Ferrari: Pomohl návrat ke staré podlaze

Ferrari sice v kvalifikaci znovu podlehlo Mercedesu, ale tentokrát se k němu dostalo hodně blízko. Vettel na Hamiltona ztratil 61 tisícin sekundy, Räikkönen 70. Red Bull přitom zcela jasně vykázalo do příslušných mezí.

Je to trochu k vzteku, když vám chybí tak málo,“ povzdechl si Sebastian Vettel (2. místo). „Pořád se mně honí v hlavě, jestli jsem těch šest setin nemohl přece jen někde najít.

A zdá se, že na něco přišel: „V poslední zatáčce jsem měl zvolit pozdější brzdný bod. Chtělo to více odvahy. Na svou obranu ale musím říct, že mě trápily gumy. Chvíli jsem přilnavost měl, chvíli zase ne.

Exmistr světa se také vyjádřil k tomu, proč se tým po pátku rozhodl vrátit k původní podobě podlahy a nezůstat u její nové, poněkud extravagantní podoby. „Včera se ukázalo, že úplně nerozumíme všemu, co se děje. Proto jsme raději udělali krok zpátky. Možná jsme nasazení některých dílů uspěchali. V každém případě vůz v kvalifikační konfiguraci fungoval mnohem lépe.

Kimi Räikkönen vyrazí do VC USA z první řady na startu 

Potvrdil to i Kimi Räikkönen (3. místo): „Kdybychom měli ještě pár pokusů navíc, šli bychom do čela. V tak těsném souboji rozhodují maličkosti, a my měli menší problém s přilnavostí pneumatik. Zítra pojedeme se Sebastianem každý vlastní závod. Chci útočit. Bude to dlouhé a nikdo neví, jak dlouho vydrží obutí.“