Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

S Alonsovým autem zase hráli bowling

S Alonsovým autem zase hráli bowling

McLaren: K bodům znovu hodně daleko

Tohle už je na palici. Alonsa tentokrát nezradil vůz. Neměl k tomu ani pořádnou příležitost. Hned v prvním kole se totiž o něj pořádně otřel Strollův williams a bylo po závodě. Vandoorne pak byl během celé velké ceny prakticky neviditelný.

Svezl jsem se jen pár set metrů,“ povzdechl si Fernando Alonso (nedokončil). „Ve čtvrté zatáčce bylo hodně rušno, což bylo překvapující. Tady se totiž obvykle neútočí. Tři auta se předjížděla navzájem a pár chlapců kolem mě bylo příliš optimistických. Jeden z nich špatně posoudil svoji pozici, nesprávně manévroval a výsledkem bylo, že pár formulí skončilo v bariéře. Jedna z nich byla moje.

Je to pořád stejná písnička. Zhasnou světla a někteří lidé se ženou bezhlavě vpřed, jako by měli auťáky z půjčovny. Nikdo určitě nezpůsobí kolizi úmyslně, ale faktem je, že dneska zase hráli s mým autem bowling.

 

Alonso v této chvíli netušil, jak brzy bude z auta zase vystupovat

 

Stoffel Vandoorne (11. místo) toho neměl moc co říct: „Nedopadlo to nakonec úplně nejhůř, vzhledem k průběhu. Proplétal jsem se tím masakrem v úvodním kole a schytával rány zleva i zprava. Nakonec jsem při dvouzastávkové strategii s využitím fáze virtuálního safety caru dojel třináctý. Někteří měnili pneumatiky jen jednou, těžko rozhodnout, co bylo lepší. Víc jsme ale tentokrát dosáhnout nemohli.