Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley se nakonec odměny nedočkal

Hartley se nakonec odměny nedočkal

Toro Rosso: Mexiko se neopakovalo

Dopadlo to přesně opačně, než se čekalo. K bodům měl z pilotů Toro Rosso nakonec blíže kvalifikační otloukánek Hartley. Ze skvělé pozice startujícímu Gaslymu naopak závod vůbec nevyšel.

Nesedlo nám to,“ nehledal výmluvy Pierre Gasly (13. místo). „Svedl jsem pár dobrých soubojů, ale to je tak asi všechno. Start se mně docela povedl, dostal jsem se na osmé místo, ale pak jsem už jen trpěl. Snažil jsem se bojovat, jenže ostatní byli dnes jednoznačně rychlejší. Tušili jsme, že v Brazílii to bude obtížné, ale po Mexiku jsme si přece jen dělali určité naděje. Průběh velké ceny nás proto zklamal.

 

Správná práce s pneumatikami měla pro úspěch ve VC Brazílie klíčový význam

 

Brendon Hartley (11. místo) litoval toho, že nikdo ze špice neodpadl: „Škoda, bod byl docela blízko. Začal jsem na tvrdších gumách, což bylo po pár úvodních kol choulostivou záležitostí, přesto jsem se dostal před pár lidí. Věděl jsem, že si musím uchovat obutí co nejdéle. Dostával jsem mohutnou podporu z boxové zdi a strategie vyšla na jedničku. Myslím si, že to byl jeden z mých nejlepších výkonů ve F1, jenže zůstal bez odměny.