Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Theissen vyzdvihuje Webberův výkon

Theissen vyzdvihuje Webberův výkon

"Určitě si jel pro umístění na stupních vítězů."

Ředitel BMW Motorsports Mario Theissen nešetřil chválou na adresu Australana Marka Webbera, i když nedokončil GP Malajsie po kolizi s Giancarlem Fisichellou. Ke kontaktu, po kterém museli oba piloti odstoupit, došlo v momentě, kdy Webber útočil na třetí příčku.

"Mark byl přirozeně zklamaný, protože si určitě jel pro umístění na stupních vítězů." uvedl Theissen. "Sám bych ho tam také velice rád viděl, protože jeho výkony byly po celý víkend velmi dobré. Každopádně vzhledem k tomu, jak zvládl první dva závody pro náš tým je téměř jisté, že tuhle sezonu se na stupně vítězů dostane."

Třetí pozici nakonec získal Webberův kolega Nick Heidfeld, který své umístění ještě podtrhl druhým nejrychlejším kolem závodu o hodnotě 1:35.712. Svůj nejlepší čas zajel hned po druhé zastávce v boxech a zaostal s ním jen o 0.229 sekundy za nejrychlejším kolem závodu v podání Kimiho Raikkonena, jenž předváděl ohromující stíhací jízdu po defektu pneumatiky.

Webber zaznamenal celkově pátý nejrychlejší čas na jedno kolo, ovšem díky předčasnému odstoupení neměl ani příležitost prokázat svou rychlost v poslední fázi závodu.