Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren se musel rychle podívat do zrcadla

McLaren se musel rychle podívat do zrcadla

Všechno zlé je k něčemu dobré?

McLarenu se v prvním roce po rozchodu s Hondou nepovedlo zařadit k top týmům, ani těsně za ně. Prohrál boj s továrním Renaultem, jenž mu nyní dodává motory, i s malým týmem Haas. A přišel o Fernanda Alonsa. Mohlo to být i k něčemu dobré?

"Byl bych raději, kdybychom měli za sebou dobrý rok. Zaskočilo nás to a přinutilo nás to pořádně se podívat do zrcadla a provést změny," říká po sezoně Zak Brown, který se jako generální ředitel týmu rozloučil s Érikem Boullierem (závodním ředitelem), Timem Gossem (technickým ředitelem) i Mattem Morrisem (konstrukčním ředitelem).

"Takže v ideálním případě bude náš tým z tohoto roku dlouhodobě profitovat, jelikož jsme odhalili mnoho slabých míst a posílili je, nebo je stále posilujeme. Vývoj funguje, týmová práce, spolupráce, komunikace, odpovědnosti, všechny tyto věci jsme zlepšili.

Když jsme se ocitli v situaci, že Red Bull nám nastavil jasnou laťku, už jsme věděli, kde máme hledat zdroje našich problémů. V tomto smyslu pro nás bylo velmi užitečné, že jsme se mohli srovnávat s dvěma dalšími týmy, které měly lepší výsledky než my," podotkl Brown.

Mluvil také o špatném pochopení slov Fernanda Alonsa o tom, že McLaren prakticky na jaře ukončil vývoj vozu. Vývoj pokračoval a nové věci se na něm testovaly ještě v USA, ale už se moc nezlepšoval, protože novinky budou fungovat až na voze pro sezonu 2019.