Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Magnussena je Grosjean rychlejší než Button

Podle Magnussena je Grosjean rychlejší než Button

Takového týmového kolegu ještě neměl

Co nejvíce vychválit svého současného týmového kolegu je osvědčená cesta, jak v konečném důsledku zvýšit svůj vlastní kredit. Takže následující vyjádření Kevina Magnussena můžete brát s trochou nadhledu, ale přesto je to zajímavé a odvážné tvrzení. Romaina Grosjeana prý řadí v žebříčku jednoznačně výše než Jensona Buttona, se kterým se setkal u McLarenu a jenž se v roce 2009 stal mistrem světa.

"Když se bere v úvahu celý soubor, tedy lidská stránka, chemie, časy na kolo a další věci, tak Jenson je nejlepším týmovým kolegou, jakého jsem kdy měl. Ale absolutně nepochybuji, že Romain je rychlejší než Jenson," tvrdí Magnussen. "Romain umí být v jednom kole mimořádně rychlý, když má ideální podmínky. Pokud bych v tomhle byl (v loňských kvalifikacích) lepší, znamenalo by to pro mě více (než mít lepší kvalifikace než Jenson Button)."

Magnussenovi se po vyhazovu z McLarenu a nehezkém rozchodu s Renaultem nedávali žádné šance na návrat do špičkového týmu, ale loni měl dobrou sezonu a patřil mezi nejlepší ve středu pole. Zájem větších týmů je stále nulový, ale možná by se mu s Haasem ještě mohlo podařit někoho zaujmout.

"Stále jsme mladým týmem a velmi rychle se učíme. Myslím, že jsme ani nečekali, že budeme mít tak dobrý vůz. Boxovali jsme proti vyšší váhové kategorii, ale to je ten nejpříjemnější problém a ukazuje to, jak moc potenciálu je v tomto týmu," je přesvědčen.