Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda musí pochopit realitu F1

Honda musí pochopit realitu F1

Brawn radí Red Bullu

Současný ředitel sportovních záležitostí F1 Ross Brawn v minulosti pracoval i jako šéf týmu Hondy. Toho týmu, o kterém se v minulých letech moc nemluvilo, když automobilka s McLarenem obnovila historicky úspěšné partnerství a na intermezzo s vlastním továrním týmem se mělo zapomenout. Honda přitom pod Brawnovým vedením postavila vůz, ve kterém se Jenson Button v roce 2009 stal mistrem světa. Jenže to se už tým jmenoval Brawn GP, ​​vůz BGP 001 a byl osazen motorem Mercedes.

"Když jsem přišel k Hondě, její inženýři byli tak trochu odtrženi od reality," vzpomíná Brawn. "Mým úkolem bylo vrátit je nohama na zem a ujistit se, že budou pracovat na správných věcech, mít správné priority a k nim i správné informace, protože potřebovali vidět pravdu.

Když jsem přišel, panovalo mezi nimi přesvědčení, že jejich motor je jedním z nejlepších. Předtím jsem byl u Ferrari a věděl jsem, jaký má motor, takže jsem byl přesvědčen, že motor Hondy není z nejlepších. Takže ukázat lidem od Hondy realitu, pomoci jim pochopit priority, ukázat místa, na která se potřebují soustředit, to byla jedna z klíčových věcí. A myslím si, že Red Bull se postará o to, aby Honda věděla, na co je třeba se soustředit."

Bylo by skvělé, kdyby se Red Bull s Hondou již letos připojily k boji o mistrovský titul, ale Brawn tomu moc nevěří.

"Očekávám, že Red Bull bude nadále vyhrávat závody. Zda může mít ještě vyšší ambice… Je to první rok jejich nového partnerství a hned získat titul… Kdyby se jim to povedlo v této sezoně, byl by to výjimečný úspěch. Ale myslím si, že toto je začátek partnerství, které přinese několik titulů."