Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tempo bude znovu udávat Red Bull, míní Brawn

Tempo bude znovu udávat Red Bull, míní Brawn

Sebastian Vettel zahájil druhou sérii testů nejrychlejším časem.

Red Bull bude v roce 2012 znovu udávat tempo, takový je názor Rosse Brawna, šéfa týmu Mercedes, který se dnes k ostatním připojil se svým letošním vozem.

Brawn sice tvrdí, že je zatím příliš brzy na to hodnotit, zda nový W03 pomůže Michaelu Schumacherovi a Nicovi Rosberovi bojovat o vítězství, podotkl však, že očekává, že nejsilnějším týmem bude opět Red Bull.

"Myslím, že je vidět, že se Red Bull samozřejmě přes noc nezhorší, takže jsem si jistý, že má velice silné auto," řekl Brawn. "McLaren bude dobrý, Ferrari má v tuto chvíli asi náročné období, jsem si ale jistý, že dá své auto dohromady, protože je to velice silný a zkušený tým.

Upřímně, myslím, že to bude podobná skupina. To my se musíme překonat a posunout se výš. Nejsem si jistý, koho dokážeme přeskočit, ale myslím, že budeme bojovat o to, abychom se vyrovnali Red Bullu, který za poslední roky dokázal, jak je silný."

Brawn dodal, že byl po prvním dnu testování s ostatními spokojený s letošním W03. Michael Schumacher s ním dnes najezdil 51 kol a obsadil šesté místo, přestože jej později potkal problém s hydraulikou.

"Myslím, že na nějaké soudy je ještě příliš brzy, jsme ale v rozumné míře spokojení, asi tak, jak po prvním dni můžete být, snažíte se získat určité reference. Zdá se, že auto reaguje citlivě, nic zvláštního. Koresponduje to s tím, co jsme očekávali, teď se musíme o autě dozvědět co nejvíc a jezdci se musí naučit, jak ho využít.

Měli jsme malý hydraulický problém, který zkrátil naše jízdy, což je škoda, takže se zkrátka snažíme to pochopit. Samozřejmě to do zítra spravíme. S prvním dnem jsme celkem spokojení, když tohle uvážíme."