Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Revoluce se konat nebude

Revoluce se konat nebude

Brawn: Nemůžeme to moc rozvrtat

Jak jsme již informovali, Ross Brawn se na jednom fanouškovském podcastu vyjádřil v tom smyslu, že je proti dvěma závodům za víkend. Nyní to zopakoval i oficiálně coby sportovní ředitel Liberty Media.

Zdůvodnil to tím, že pracovní zatížení jezdců a týmů by se tím stalo enormním. Proto tento bod je z jednání s představiteli zúčastněných stájí „dočasně“ stažen.

Místo toho Brawn horuje pro koncepci, která by divákům na okruhu i u televizních obrazovek poskytla perfektní třídenní podívanou. To se ovšem lehko řekne, ale podstatně hůře realizuje.

Soustřeďujeme se na kvalifikační formát a bodovací systém,“ prozradil. „Vedeme intenzivní rozhovory s FIA i týmy, abychom našli správnou cestu ke zlepšení.“ Konkrétně jde o to, aby i borci, kteří se nacházejí mimo bodovanou desítku, měli motivaci k dalšímu boji a nechtěli jen šetřit auta.

Jsme pro to, aby se toho příliš moc neměnilo naráz. Když se to rozvrtá, je pak pravidlem, že vznikne guláš, ve kterém se nikdo nevyzná. To rozhodně nepovažuji za dobré,“ dodal. Konkrétně zmínil ideu, aby vítěz kvalifikace nestál na pole position: „Současný K.O. systém považujeme za optimální. Obsahuje v sobě potřebné množství rizika. Možná jen zmenšíme počet pokusů, které bude mít v každé části pilot k dispozici na zajetí času.