Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone: Brawn chce Carreyho křeslo

Ecclestone: Brawn chce Carreyho křeslo

Nevrátil se, aby přisluhoval Američanům!

Bernie Ecclestone si myslí, že po tom, co se Ross Brawn podílel na jeho vystrnadění z křesla nejvyššího šéfa F1, půjde po krku i novému generálnímu řediteli F1. Když gigant Liberty Media získal plnou kontrolu nad F1, svěřil ji Chasemu Careymu, který se podílel na spuštění projektů jako Fox Sports, FoxNews a Direct TV. Další Američan Sean Bratches dostal místo obchodního ředitele a Brawn je ředitelem sportovních záležitostí. Jako jediný z těchto tří tedy svou kariéru vybudoval v F1 a jako jediný žije v Anglii, což by měly být dvě silné zbraně v mocenském boji.

"Říká se, že Ross trval na tom, že musím odejít. Pokud je to pravda, tak může být spokojený, ale šťastný bude, až když se zbaví Chaseho Careyho," citují bývalého bose F1 německé noviny Die Welt.

"Chase nechce žít v Anglii a pro Seana platí totéž. Jsou to Američané s odlišným přístupem k životu. Ross chce žít v Anglii, v Silicon Valley F1. Ale pokud, jak si myslím, přestěhují (sídlo) Formula One Management do USA, Ross přesto zůstane s F1 v Anglii jako její nejvyšší zástupce. Ross se nevrátil, aby dělal poskoka dvěma Američanům."

Ecclestone si myslí, že Liberty Media zatím selhává v tom, co fanouškům slíbila jako první. Nedokázala zajistit spravedlivější podmínky pro všechny týmy a zajímavější závody.

"Pokud vím, Liberty Media má stále pouze mnou podepsané smlouvy. Moc se toho nezměnilo ani v technických a sportovních pravidlech. A to mě překvapuje, protože největším problémem je urgentní potřeba vzrušujících závodů. Jsem velkým fanouškem Mercedesu, velmi si ho vážím za jeho výkony, ale vyhrává příliš moc závodů. Kdyby své motory prodal nebo pronajal top týmu, jakým je například Red Bull, viděli bychom lepší a napínavější závody a možná i nové mistry světa."