Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Češi dojeli na úvod v Dubaji třetí

Češi dojeli na úvod v Dubaji třetí

Bohemia Energy racing se loučil se starým autem

Po tříleté přestávce se český tým Bohemia Energy racing with Scuderia Praha vrátil do Dubaje, Zúčastnil se zde populární čtyřiadvacetihodinovky, kterou začala letošní sezona šampionátu 24H Series. Posádka ve složení Jiří Písařík, Josef Král a Matteo Malucelli obsadila konečné třetí místo.

Na startu se sešlo 75 vozů, z toho 24 patřících do kategorie GT3. Volné tréninky tým využila stáj především k nastavení podvozku. V kvalifikaci vyjel Malucelli jedenácté stání na startovním roštu.

V průběhu závodu se neobjevily žádné zásadní problémy. Již po první hodině bylo Ferrari 488 GT3 (jediné v celém poli) v první desítce. Postupně se propracovávalo vzhůru a po 16 hodinách se objevilo na bronzové příčce, kterou se podařilo udržet až do konce.

Byla to velká dřina,“ konstatoval Josef Král. „I přes velkou konkurenci jsme dovézli vůz v jednom kuse do cíle. Už to je obrovský úspěch. A k tomu všemu jsme se pak mohli postavit i na stupně vítězů!

Zleva Písařík, Malucelli a Král

Dubaj byla zároveň derniérou stávajícího ferrari, které má za sebou čtyři sezony a více než 50 tisíc kilometrů. V dalším průběhu seriálu už Bohemia Energy racing with Scuderia Praha nasadí nový automobil stejné specifikace.

Výsledky 24 hodin Dubaje: 1. Parhofer – Haase – Vervisch – Breukers (Audi R8 LMS) 607 kol, 2. Al Saud – Vergers – Mies – Vanthoor (Audi R8 LMS) 606 kol, 3. Písařík – Král – Malucelli (Ferrari 488 GT3) 603 kol, 4. Bortolotti – Engelhart – Ineichen – Ineichen (Lamborghini Huracán GT3) 600 kol, 5. Minsky – Bachler – Foster – Dienst – Schothorst (Audi R8 LMS) 597 kol.