Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

V DTM si jezdci rozdělili startovní čísla

V DTM si jezdci rozdělili startovní čísla

McNish, Alesi a Häkkinen už znají své týmové kolegy.

Jen dva týdny před oficiálním představení DTM v Hamburku si jezdci německé série rozdělili startovní čísla. Vše proběhlo dle tradic motosportu a klíčem pro rozdělení byly výsledky z minulé sezóny.
 
S jedničkou vyjede do nového ročníku loňský šampión Mattias Ekström, týmovým kolegou mu bude opět Martin Tomczyk s číslem 2. První dvojici Mercedesu tvoří s číslem 3 vicemistr Garry Paffet a s jednadvacítkou vítěz evropské série F3 Jamie Green. Veterán Jean Alesi poveze na svém autě číslovku 4 a do týmu jej doplní kanadský nováček Bruno Spengler. Oba tovární jezdci Audi Tom Kristensen a Allan McNish, kteří se nedávno úspěšně zapsali v sérii American Le Mans, figurují pod čísly 5 a 6. 
 
Týmem šampiónů bude Vodafone Sport Edition AMG-Mercedes s čísly 7 a 8, pod jehož hlavičkou se představí čtyřnásobný vítěz DTM Bernd Schneider a mistr světa formule 1 z let 1998 a 1999 Mika Häkkinen. Číslo na kapotě Finova vozu je příznačné, neboť Häkkinen jezdil s osmičkou i při svém premiérovém titulu v F1.
 
Opel soupisku týmů ještě nepředstavil, jeho jezdci si však rozdělí čísla 9-12. Startovní čísla 14-19 patří loňským vozům, v kterých se objeví Abt, Kaffer, Capello a Stipler za automobilku Audi a Mücke s Margaritisem za Mercedes.
 
Čísla 22 a 23 jsou vyhrazena pro vozy automobilky MG, která však ještě týmovou dvojici neoznámila. Třináctka se z pochopitelných důvodů nepřiděluje.
 
Styl a struktura seriálu se nemění – nadále budou barevná provedení vozů individuální a nikoliv týmová. Hodnotit se již tradičně budou nejen výkony jezdců, ale i týmů a výrobců. Sezóna 2005 startuje 17. dubna na Hockenheimringu.