Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren se prý bude podobat Red Bullu

McLaren se prý bude podobat Red Bullu

Mělo by to svou logiku

McLaren prý v únoru ukáže vůz, který bude mít mnoho z vlastností monopostu Red Bullu. Loňský vůz byl pro Woking velkým zklamáním, zatímco tým z Milton Keynesu dokázal s motorem Renault vyhrát čtyři závody. Nový technický ředitel James Key je stále ještě vázán smlouvou s Toro Rosso, takže okopírování konceptu, který již funguje někomu jinému, se nezdá být tak špatný nápad.

Nebylo to konkretizováno, ale pod "konceptem Red Bullu" si zpravidla můžeme představit vůz s měkkým zadním odpružením. Ten se v nízkých rychlostech svažuje směrem kupředu, což jej pomáhá tlačit k asfaltu, ale na rovinkách už vysoký tlak vzduchu přitlačí zadek níže. Vůz se dá do více horizontální polohy a tím se sníží aerodynamický odpor na úroveň auta, které takovou vychytávkou nedisponuje. Jednoduchý princip, se kterým se loni pohrál i tovární Renault, jenže je náročný na precizní zvládnutí.

"Podle několika zdrojů z řad inženýrů a designérů McLarenu se přebírají koncepty Red Bullu z minulé sezony," napsaly španělské noviny AS, které si v McLarenu vytvořily kontakty kvůli Fernandu Alonsovi a nyní je zajímá budoucnost Carlose Sainze.

"Mám k dispozici mnohá čísla, ale o žádná se nesmím podělit," citují noviny Sainze. "Změna pravidel nám hraje do karet, ale jsme v konkurenci mimořádně silných týmů."

Médii obíhá také věta Zaka Browna: "Tento vůz bude zcela jiný než ten ze sezony 2018."

Ředitel McLarenu ale mohl mít na mysli i na velkou změnu technických pravidel, kvůli které budou “odlišné“ vozy všech týmů.