Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jaguar se chystá propustit tisíce lidí

Jaguar se chystá propustit tisíce lidí

Programu ve formuli E se to ale nedotkne

Přišla bída na Jaguar. Automobilka propouští 4500 zaměstnanců, zejména ve Velké Británii. Cílem je dosáhnout nutné konsolidace a připravit se na možná méně příznivou budoucnost.

Redukční dieta se ovšem v žádném případě nedotkne angažování značky ve formuli E. Alespoň tak to pustil do světa šéf jejího továrního týmu James Barclay: „Automobilovou branži čekají chaotické časy. Působí na ni řada geopolitických faktorů, k nimž patří zpomalení hospodářského růstu v Číně a propad odbytu vozů se vznětovými motory.“ Kromě toho je zde aktuální strašidlo jménem Brexit.

James Barclay se o svůj džob nemusí obávat

Proto je třeba šetřit. S jedinou výjimkou, kterou představuje elektromobilita. Její vývoj bude naopak posílen. „V závodě ve Wolverhamptonu se brzy počnou montovat elektromotory a v Birminghamu plánujeme spuštění produkce baterií,“ prozradil Barclay.

Na této vlně se sveze také formule E jako nezbytná marketingová platforma. „Otevírá se nám vzrušující perspektiva, ovšem současně je třeba myslet na ziskovost. Náš program ve formuli E je nesmírně důležitý nejen z technického hlediska, ale také jako významný komunikační kanál,“ dodal lídr britské stáje.