Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Maranello ulovilo posilu z Wokingu

Maranello ulovilo posilu z Wokingu

Arrivabeneho člověk musí balit kufry

Zatímco odchod Maurizia Arrivabeneho a povýšení Mattii Binotta do dvojrole šéfa týmu i technického ředitele zanechalo mnoho fanoušků v rozpacích, další krok lze vnímat jako jasnou změnu k lepšímu.

McLaren na začátku týdne oznámil, že novináři oblíbená mediální manažerka Silvia Hoffer Frangipaneová se rozhodla, že "po devíti letech spolehlivé služby" odchází vstříc nové příležitosti. Zahraniční média už zjistila, že její kroky povedou do Maranella, kde nahradí dosavadního šéfa komunikace Ferrari Alberta Antoniniho.

Antonini, bývalý žurnalista specializovaný na F1 a televizní komentátor televizí RAI a Sky Italia, byl přijat do Ferrari jen pár dní poté, co Arrivabene usedl do křesla šéfa tohoto týmu. Přestože do týmu přišel z médií, z Ferrari se za jeho působení stal nejnepříjemnější a nejhůře spolupracující tým, jak se shodují žurnalisté, kteří s F1 cestují kolem světa.

Antonini tedy odešel tak jako přišel, pár dní po Arrivabenem. Většina médií je nadšená, že za Ferrari bude v nadcházející sezoně komunikovat Frangipaneová, kterou do McLarenu nasměroval Matt Bishop, bývalý šéfredaktor magazínu F1 Racing. Frangipaneová přitom začínala v Itálii, v PR odděleních Bugatti a Ducati. Do F1 se dostala přes Minardi, do Anglie přes Williams a pak už rovnou do McLarenu. Oblíbil si ji také Fernando Alonso, jehož v roce 2017 podporovala v Indianapolisu.