Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nový Renault si z předchůdce vezme pouze jediný díl

Nový Renault si z předchůdce vezme pouze jediný díl

Francouzi postavili od základu nový vůz

Neustále rostoucí tým Renault využil letošní úpravu technických pravidel a připravil zcela nový vůz. Tedy… téměř zcela nový.

"Z loňského vozu jsme si nechali jedinou věc, posilovač řízení," řekl Autosportu Marcin Budkowski, jenž k Renaultu sám přišel před méně než rokem. "Vše ostatní se mění a upravuje, protože ze všech částí vozu chceme dostat více."

Harmonogram vývoje a konstrukce prvního šasi je proto mimořádně napjatý a stačí málo, aby vůz nebyl včas připraven na odhalení nebo první testovací den.

"Začínat se vším od začátku, to chce ohromné ​​úsilí. Připočtěte si k tomu úsilí, které si vyžádaly změny v pravidlech. Avšak prioritou jsou výsledky, a čím později utnete výzkum a pustíte se do konstrukce, tím lepší budou. Ale je to i velmi stresující. Stíháme to, ale velmi, velmi těsně. Tak to už ale chodí. Kdybychom měli velkou rezervu, znamenalo by to, že jsme udělali chybu. Je třeba odhadnout, kdy už je třeba pustit se do výroby dílů. My jsme to odkládali na poslední možný den, taktak stíháme odhalení a první test. A tak to má být," konstatoval Budkowski.