Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hlavní sponzor už Haasu zaplatil

Hlavní sponzor už Haasu zaplatil

Vozy pojedou v barvách firmy Rich Energy

Před časem jsme informovali o pochybnostech, které se vyrojily kolem anoncovaného hlavního sponzora týmu Haas, společnosti Rich Energy. Týkaly se zejména, kulantně řečeno, pestré minulosti jejích majitelů, i svérázného způsobu podnikání.

Gene Haas si nyní může vydechnout. „Všechno je v pořádku. Už jsme od nich obdrželi peníze a stávají se naším hlavním partnerem,“ sdělil listu BT.

Z podtextu lze vycítit, že se mu opravdu ulevilo. Pánové Storey a Sullivan, kteří za výrobcem energetických nápojů stojí, se totiž předtím ucházeli o přízeň insolvenčního správce Force Indie. Stáj chtěli koupit, byli ale odmrštěni jako vysoce nedůvěryhodní. Také námluvy s McLarenem a Williamsem skončily nezdarem. Haas byl proto považován za hazardéra.

Nyní je ale už jisté, že jeho vozy vyjedou v novém lakování. Dosavadní kombinaci šedé a červené vystřídají černá a zlatá.

Gene Haas se peněz od podezřelého sponzora nakonec dočkal

Pamětníci si možná vybaví, že stejné barvy nesly počátkem sedmdesátých let veleúspěšné monoposty Lotus, podporované cigaretovou značkou John Player Special. Naváže Haas na ně, i pokud jde o výsledky?