Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Renault nadále ctí žlutočernou

Renault nadále ctí žlutočernou

V Enstone se představil monopost R.S.19

Jako čtvrtý tým v pořadí představil auto pro sezonu 2019 Renault. Se zhruba půlhodinovým zpožděním dnes stáhli na základně týmu v britském Enstone Nico Hülkenberg a Carlos Sainz plachtu z nového R.S.19.

Cíle jsou nemalé. Stáj by se měla co nejvíce přiblížit elitní trojce, tvořené Mercedesem, Ferrari a Red Bullem, byť stupně vítězů jsou metou až pro rok 2020.  

Zázemí v Enstone bylo v uplynulých letech zásadním způsobem modernizováno a má technikům poskytnout veškeré možnosti ke stavbě konkurenceschopného podvozku. 

Největší očekávání jsou nicméně vkládána do přeplňovaného šestiválce, který se vyrábí ve francouzském Viry-Chatillonu. Pohonná jednotka, kterou používá také McLaren, slibuje mnohem lepší výkonové charakteristiky než její předchůdkyně. V tiskových podkladech pro dnešní akci se objevil údaj kolem 950 koní.

 Projevy představitelů týmu se nesly v nanejvýš optimistickém duchu. „Disponujeme skvělou dvojicí jezdců, možná nejlepší v celé formuli 1,“ podotkl šéf Cyril Abiteboul. „Daniel přináší zkušenosti ze špičkové ekipy a enormně podceňovaný Nico je hladový po úspěchu. Čtvrté místo nám nestačí. Chceme víc.

Máme za sebou nejkvalitnější zimu v historii. Tvrdě jsme pracovali na ERS a spalovacím motoru. V roce 2018 jsme zavedli nový koncept, který se maximálně osvědčil. Na tom budeme nyní stavět. Teď jsme připraveni posunout naše plány dál,“ vyhlásil šéfmotorář Remi Taffin.