Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull možná skončí po roce 2020

Red Bull možná skončí po roce 2020

Nejprve se musí rozhodnout Honda

Helmut Marko žurnalistům prozradil, že zatím není jisté, jestli Red Bull bude chtít ve F1 pokračovat i po roce 2020. O Hondě platí totéž a můžeme se domnívat, že ve hře je i osud Toro Rosso. Red Bull nečeká pouze na to, jak se nakonec týmy dohodnou s F1 na dělení peněz a rozpočtovém stropě, ale i na rozhodnutí vedení Hondy.

"Ještě nebylo přijato žádné rozhodnutí," cituje poradce Red Bullu pro motorsport německý auto motor und sport. "Zatím nejsou na stole pravidla ani dohoda s majitelem komerčních práv, vůbec nic. Zaujmeme stejný postoj jako Honda.

Doufáme, že se vše vyřeší. V takovém případě, pokud se Honda rozhodne zůstat i po roce 2020, určitě poskytneme vše, co bude potřebovat k tomu, aby mohla pokračovat v šampionátu."

To by mohlo znamenat i prodej týmu Hondě a stažení společnosti z F1, nebo možná setrvání v pozici hlavního sponzora. Nebo je to jenom další prázdná výhrůžka? Čas ukáže…

"Vždy jsme byli proti hybridům, ale Honda si přeje, aby se pokračovalo s tímto typem motoru. Změnili jsme názor, protože jsme nyní s Hondou. Za 14 let naší existence je s námi poprvé zacházeno jako s továrním týmem, což samozřejmě mění celou situaci," dodal Marko.