Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ferrari jde cestou postupné evoluce

Ferrari jde cestou postupné evoluce

Nejlepší jezdecká dvojice v poli?

Tak už jsme se dočkali i Ferrari. Prezentace vozu pro sezonu 2019 ovšem jen potvrdila, že Scuderia nejde cestou revoluce, ale postupné evoluce.

Týká se to pochopitelně také lakování, jež zůstává věrné neodmyslitelné rudé barvě. Pouze kontroverzní nápisy Mission Winnow jsou nyní šedé a ne bílé.

I konstrukčně však monopost nesoucí označení SF90 (jako připomínku 90. výročí vzniku značky) v mnohém vychází z loňského provedení. „Toto auto je pokračováním toho předešlého, žádná převratná změna se nekoná. Ale zase jsme si položili laťku trochu výše a pokusíme se ji zdolat,“ prohlásil novopečený šéf Mattia Binotto.„Například airbox je značně redukovaný, což se týká i zakrytí zádi. To má hodně co dělat s tím, co není sice vidět, ale je výsledkem naší snahy dosáhnout optimální polohy pohonné jednotky. A výsledek se nám líbí!

 

Nová naděje Scuderie - kombinace zkušenosti Sebastiana Vettela a dravosti Charlese Leclerka

 

Těším se na tento rok. Bohužel nejsem teď vhodně oblečen, abych hned sedl do vozu a vyrazil s ním na trať. Stáj je na správné cestě a pevně doufáme, že se dokážeme ještě zlepšit,“ uvedl Sebastian Vettel, který se sžívá s novým parťákem Charlesem Leclerkem. „Máme dvojici jezdců, o níž se jiným jen zdá,“ nezakrýval své uspokojení Binotto.

Ferrari nutně potřebuje úspěch. Na individuální titul čeká od roku 2007, Pohár konstruktérů naposledy získalo o rok později. Vyjde to tentokrát?