Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas chce jet rallye znova

Bottas chce jet rallye znova

Letos se ale už nesveze

Co by to bylo za Fina, kdyby nemiloval rallye! Kimi Räikkönen se k nim uchýlil, když ho přestala formule 1 bavit, a teď si automobilovou soutěž vyzkoušel i jeho mladší krajan.

Čerstvě zarostlý Valtteri Bottas se počátkem roku svezl při domácí Arktic Lapland Rally a zjevně se mu to líbilo. „Moje pozornost se samozřejmě soustředí hlavně na F1, ale opravdu jsem si to užil a už teď mohu slíbit, že to nebyl můj poslední start,“ prohlásil Bottas, který s fordem M Sportu dojel při své premiéře na slušném pátém místě.

Valtteri přes zimu trochu pozměnil svoji image

Podle Riche Millenera, který mu v Laponsku za polárním kruhem šéfoval, ukázal nemalý talent a nebojácnost. „Tento rok toho mám opravdu hodně na práci,“ zarazil nicméně Valtteri nadměrná očekávání. „Takže letos se už určitě nesvezu. Možná zase příští zimu. Bylo to dobré i pro moje účinkování ve formuli 1, rozjel bych se ještě před testy.

A z dlouhodobé perspektivy? „Těžko říci, ale kdo ví, co budu dělat za deset let.“ To se Seveřan ocitne na prahu čtyřicítky, což je ovšem dnes i v rallyovém světě pokročilý věk.