Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari není tam, kde chtělo být

Ferrari není tam, kde chtělo být

Vettelovi chybí důvěra v auto

Tonoucí fandové Ferrari se po neradostném výsledku pátečního druhého tréninku chytají posledního stébla. Třeba Scuderia trochu blufovala, podobně jako Mercedes předtím v Barceloně…

Nehledě na zjevnou nelogičnost takovéhoto hypotetického postupu, je zde i vyjádření samotného Sebastiana Vettela. Exmistr světa dostal od Hamiltona bezmála sekundu (přesně 0,873 sekundy) a rozhodně nepřekypoval nadšením: „Nejsme tam, kde jsme chtěli být. Nejde ani tolik o časy, ale o pocit z auta. Mám ho stejné jako při testech, jenže se chová jinak. Ne tak, jak bych si přál já.

Sebastian Vettel je zatím ze svého auta rozčarován

Vettelovi v něj chybí důvěra a nedokáže chytit správný rytmus. „Což je podstatná věc. Snad bude zítra lépe. V automobilu toho každopádně dříme mnohem více,“ je přesvědčen. „Řešení zatím neznáme, jinak bychom už po něm dávno sáhli. Dnešní seance ale zase nebyla takovým propadákem. Jsou i věci, které fungují úplně skvěle a na nichž můžeme stavět.

Jedna z otázek samozřejmě směřovala i na výkon největšího soupeře: „Vůbec netuším, co v Barceloně vyváděli. Teď vypadají, že jsou hodně rychlí. Jeli si svou vlastní ligu. Ztrácíme na ně prakticky v každé zatáčce.