Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci Ferrari: Mohla nám patřit druhá řada

Jezdci Ferrari: Mohla nám patřit druhá řada

Ani jeden z nich nevyužil SF15-T naplno.

Třetí místo v dnešní kvalifikaci získal Felipe Massa, ale oba jezdci Ferrari tvrdí, že nebýt jejich chyb, mohlo Ferrari obsadit celou druhou řadu. Sebastian Vettel nedokázal v závěru kvalifikace ani překonat svůj čas z Q2 a Kimi Räikkönen se zlepšil jen o zanedbatelnou setinu sekundy.

"Nejsem s mým výkonem spokojený a s Felipem to bylo těsné, takže si myslím, že jsem měl třetí místo nadosah," řekl po kvalifikaci čtyřnásobný mistr světa. „Během prvního pokusu jsem měl nové pneumatiky, takže jsem mohl být o trochu rychlejší, ale nepodařilo se mi to, takže je to jasně moje chyba. Myslím, že při druhém pokusu jsme mohli udělat některé věci ohledně strategie jinak. Ale nakonec jsme rádi, že máme oba vozy v nejlepší pětce."

Není překvapením, že Vettel za nejbližšího soupeře Ferrari pokládá Williams, neboť Mercedes je příliš rychlý.

Na třetí místo pomýšlel také Kimi Räikkönen, který prý kvůli jezdecké chybě přišel o víc než 3 desetiny sekundy. Od času Felipeho Massy ho přitom dělí pouze necelá desetina.

"Ve třetí zatáčce jsem udělal velkou chybu a přišel tak o tři desetiny sekundy a pak jsem ještě zpackal i další dvě zatáčky," sypal si dnes popel na hlavu Räikkönen. "Zbytek toho kola byl opravdu dobrý, takže jsme mohli obsadit třetí místo, ale to už nezměníme. Během celého víkendu mi chyběla rychlost na jedno kolo, v kvalifikaci se mi ale dařilo, a pak jsem udělal tu chybu, takže jsem trochu zklamaný. Víme, že máme dobrý balík a rychlost, ale ještě se potřebujeme zlepšit v každé oblasti."

Také Räikkönen si je jistý, že s Mercedesem bojovat nemohou. I kdyby se mu podařilo ideální kolo, chyběla by mu na Hamiltona téměř sekunda.