Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc nezvládl závěr kvalifikace

Leclerc nezvládl závěr kvalifikace

Klidně mohl být na startu třetí

Charles Leclerc skončil v dnešní kvalifikaci až na pátém místě, za oběma mercedesy, týmovým kolegou, ale i za Maxem Verstappenem. Po vystoupení z vozu nehledal výmluvy. Mohl být třetí, kdyby za volantem odvedl lepší práci.

"Nejsem se sebou spokojený," řekl Monačan po své první kvalifikaci ve voze Ferrari. "V poslední části kvalifikace jsem neodvedl svou část práce. Řekl bych, že Q1 a Q2 byly z mé strany dobré, po jezdecké stránce. První pokus ve Q3 také nebyl špatný. Jenže druhý… Udělal jsem chybu, před první zatáčkou zablokoval kolo a pak už celý zbytek kola nebyl dobrý.

Škoda. Evidentně jsem mohl být třetí. První dvě místa nebyla k mání. Teď musíme máknout, aby to zítra bylo lepší."

Zklamání jezdců i fanoušků Ferrari je pochopitelné, ale ještě nic není ztraceno. Loni Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel v kvalifikaci také ztratili 0.7 sekundy na pole position a druhý jmenovaný závod vyhrál, byť s velkou pomocí safety caru. Leclerc se soustředí na vlastní výkon.

"I loni jsem se na této trati dost trápil. Jsem si jist, že se to zlepší, ale i já se musím zlepšit, abych v rozhodujících chvílích podával nejlepší výkony," uvedl.