Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Budoucnost F1 bude odhalena 26. března

Budoucnost F1 bude odhalena 26. března

FOM a FIA se dohodly, zbývá přesvědčit 10 týmů

Svět F1 se soustředil do Austrálie, kde přežívá vzrušení ze startu nové sezony. Za oponou se ale stále myslí na budoucnost, která již není tak vzdálená. Za dva roky odstartuje sezona 2021 a má to být první nové, ještě lepší formule 1. Po letech analyzování, plánování a vyjednávání bude komplexní představa majitelů F1 a FIA představena zástupcům všech deseti týmů, a to již 26. března v Londýně, na setkání Strategické skupiny a Komise F1.

Mluvit se bude o sportovních, technických i finančních pravidlech včetně rozpočtového stropu.

"Co se týče hospodaření a financí, příprava na kontrolu nákladů je již v pokročilé fázi," řekl prezident FIA,Jean Todt. "Pravidla ohledně motorů byla týmům zaslána před pár dny. A hotové již máme i věci ohledně šasi a řídících orgánů. Všechny tyto kapitoly by měly být v jednom souboru, o kterém se 26. března bude mluvit s týmy."

"Myslím, že se všichni shodneme v otázce budoucího směrování," přidal se Chase Carey, výkonný ředitel společnosti Formula 1 (na titulním snímku). "Máme tady 10 týmů, což znamená 10 odlišných úhlů pohledu na detaily, proto je důležité doladit menší věci. Nejsme jediní na světě, kdo dělá kompromisy. Jsem nadšený, že budeme moci představit platformu, na které bude F1 stát od roku 2021."