Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberga zradila technika

Hülkenberga zradila technika

Uvíznutí v první fázi není jeho chybou

Všechny včera překvapilo, že jeden z vozů Renaultu nedokázal postoupit ani z první části kvalifikace. Nebyla to však chyba jezdce, zlobila technika.

"Naneštěstí se nám v nejméně vhodnou chvíli, v kvalifikaci, objevilo několik problémů. Přišli jsme o výkon a nebyla žádná šance opravit to během pár zbývajících minut, "řekl Nico Hülkenberg.

"Měl jsem několik problémů, které mě stály moc času. Nejvíc mě zpomalil problém s mapováním motoru, kvůli kterému jsem téměř celé kolo odjel v bezpečnostním režimu. Stálo mě to spoustu času a ještě se k tomu přidal další problém, který byl mechanické povahy. S takovou kombinací nebylo možné postoupit.

Musíme najít příčiny a odstranit problémy, aby se to už neopakovalo. Od začátku víkendu jsem byl s vozem spokojený, takže teď je mi líto, že jsem nemohl zabojovat o místo mezi deseti nejrychlejšími. Budu startovat daleko vzadu, ale snad něco vymyslíme. Dám do toho všechno."

Jeho týmový kolega Daniel Ricciardo zůstal před branami Q3.

"Ještě se mi nepodařilo nový vůz zcela zkrotit, ale každou jízdou jsem k tomu blíž a blíž. Můžeme si vybrat pneumatiky, na kterých budeme startovat, takže se můžeme zamyslet nad dobrou strategií," řekl Australan.