Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

RB15 je zlobivý kluk

RB15 je zlobivý kluk

Testy přišly Red Bullu vhod

Týmy F1 po velké ceně zůstaly v Bahrajnu, protože na programu jsou dva dny společného testování na okruhu as-Sachír. Týmu Red Bull to prý přijde mimořádně vhod, protože se svým letošním vozem není spokojený.

Pokud se v souvislosti s RB15 před sezonou o něčem pochybovalo, tak to byla hlavně pohonná jednotka od Hondy. Ta prý ale vůbec není problémem, ačkoli výkonnostně není zcela na úrovni Mercedesu a Ferrari. Red Bull má problém najít nastavení, při kterém by jezdci neměli problémy s pneumatikami. Pokud ideální okno existuje, tak je velmi malé. Takové problémy míval dosud na jaře spíše Mercedes.

"Momentálně je náš vůz dost nevypočitatelný," přiznává šéf týmu Christian Horner. "Naše funkční okno bude asi velmi malé. Max si s tím (v posledním závodě) poradil bravurně. Pierre s tím bojoval, ale to se časem poddá. Máme už slušnou sbírku dat a začínáme chápat podstatu problému.

Ferrari tady vypadalo, jakoby zařadilo další rychlostní stupeň. Ohromilo nás, hlavně jeho rychlost na rovinkách. My nyní musíme zapracovat na našem šasi. Motor pokračuje ve vlastním progresu, zatímco my se soustředíme na problémy spojené s pneumatikami a na hledání nejlepšího nastavení.

Testování nám přijde vhod. Potřebujeme odněkud vyhrabat více rychlosti. Ferrari zde bylo tento víkend mimořádně silné. Mercedes měl štěstí, proto má double, ale dominantním týmem bylo Ferrari. Je důležité, abychom zjistili, kde jsou naše silné a slabé stránky, když se porovnáváme s Ferrari.

Když se dostanete do správného okna, najednou to vypadá jako jiný tým. Podívejte na Ferrari nebo Mercedes před dvěma týdny a minulý víkend. Musíme zjistit tu kouzelnou formulku."