Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso po testu vidí McLaren jako čtvrtou sílu

Alonso po testu vidí McLaren jako čtvrtou sílu

Auto může být lídrem ve středu pole

Fernando Alonso včera sice testoval v Bahrajnu pro potřeby dodavatele pneumatik Pirelli, přesto si určitý dojem o aktuálním McLarenu MCL34 udělal. A ten je veskrze pozitivní.

Auto je v každém ohledu krokem vpřed,“ prohlásil dvojnásobný mistr světa. „Má daleko lepší přilnavost a není na rovinkách už tak líné. Také motor udělal velký pokrok. Myslím, že vývoj se odvíjí správným směrem.

Podle Alonsa to rozhodně není vůz na vyhrávání, ve středu pole by ovšem mohl hrát důstojnou roli: „K tomu, aby ohrozil silnou trojku, mu ještě dost chybí. Ale je schopen s Haasem bojovat o čtvrtou pozici. To je cíl a myslím, že realizovatelný.“ 

Čtrnáctka se alespoň na chvíli vrátila do formule 1

Španěl se vrátil i ke svému druhému působení v britské stáji (2015 – 2018), které v jeho kariéře rozhodně nepatřilo k nejúspěšnějším. „Čtyři, pět let jsme dřeli jako mourovatí,“ zavzpomínal. „Jenže pořád jsme se nějak nemohli dostat do tempa. Loni jsem po Bahrajnu byl třetí nebo čtvrtý v šampionátu. Bohužel jsme nedokázali udržet tuto úroveň po celou sezonu. Někdy v květnu či červnu jsme stopli další práce na stávajícím monopostu. Bylo to hodně bolestivé, hlavně pro mě, protože jsem věděl, že končím.