Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williamsová bere část viny na sebe

Williamsová bere část viny na sebe

Paddy Lowe je prozatím zakázané téma

Ze samotného vyjádření Claire Williamsové k současné krizi týmu Williams se nedozvídáme nic konkrétního, ale poprvé v něm přiznává podíl viny na letošní katastrofě. Po loňském posledním místě v Poháru konstruktérů už ani není možné mluvit o smůle nebo jednorázovém selhání.

"Ve snaze zachovat výsledky a ještě je dále zlepšovat jsme změnili některé věci v interní struktuře. Ukázalo se, že to byla chyba," cituje zastupující šéfku týmu Auto Hebdo. "Vzešlo to z mé iniciativy a přiznávám svou vinu.

Věřte, že nestrkáme hlavy do písku. Pochopili jsme svou situaci a víme, co je potřeba k vítězství. Bude to ale dlouhý proces. Snažíme se vyrábět co nejvíce částí vozu ve vlastní režií a máme 620 zaměstnanců, což je hodně vzhledem k naší struktuře. Výzvou je udělat změny, které pomohou vystavět Williams budoucnosti a nepřijít při tom o naši firemní kulturu."

V takových situacích se pozornost vždy obrací na šéfa týmu i technického ředitele. Aktuálně ale post technického ředitele je a není obsazen. Paddy Lowe oficiálně setrvává ve funkci, ale místo hašení požáru má volno. Šéfové jednotlivých technických oddělení tak musí kompromisy hledat sami, pouze s pomocí rad 72letého Patricka Heada.

"O této věci nechci mluvit. Příliš těžko by se mi mluvilo o Paddym a o tom, jakou roli v tomhle hraje. Patrick Head se vrátil jako konzultant, aby inženýry podpořil v těchto těžkých časech. Má ohromné ​​množství zkušeností a díky jeho charakteru mu všichni naslouchají. Jeho rady budou velmi cenné," je přesvědčena Williamsová.