Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kubica nebyl po nehodě k nalezení

Kubica nebyl po nehodě k nalezení

Do zatáčky zatočil moc brzy

Trochu ve stínu hojně komentované kvalifikační Leclerkovy nehody zůstal nezdar, který o chvíli dříve postihl ve stejné zatáčce Roberta Kubicu.

Ačkoliv se oba vozy zabořily do ochranné bariéry prakticky na identickém místě, příčiny byly odlišné. Monačan těžce probrzdil, Polák netrefil nájezd.

Příliš brzy jsem zatočil, tečoval zeď vlevo a byl katapultován doprava. Už kolo předtím jsem se tam málem vyboural, a to jsem jel mnohem pomaleji. Prostě nyní musím udržovat od zdi větší odstup,“ vysvětloval. V okamžiku nárazu byl údajně vystaven přetížení 21 g. „Já slyšel, že jenom 18, ale ve výsledku je to jedno,“ dodal.

 

Kubica nepříjemnou nehodu naštěstí přestál ve zdraví

 

Z vozu naštěstí vystoupil bez znatelné zdravotní újmy, jen si přidržoval svoji hendikepovanou ruku. Přesto zanedlouho vypukl menší poplach, neboť jezdec Williamsu nebyl k nalezení. Kolovaly různé hrůzostrašné historky, skutečnost však byla mnohem prozaičtější.

Celou dobu jsem se nacházel na ošetřovně u první zatáčky, kam jsem byl převezen na kontrolní prohlídku. Pak jsem se vrátil do padoku. Je neskutečné, že v 21. století s jeho komunikačními možnostmi může vzniknout taková panika,“ kroutil hlavou Kubica.“