Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

FIA angažovala jako experta na bezpečnost Malyona

FIA angažovala jako experta na bezpečnost Malyona

Má za sebou dlouholeté působení u Red Bullu

FIA oznámila, že její oddělení výzkumu povede Tim Malyon. Má pomoci zacelit mezeru, vzniklou odchody Marcina Budkowskeho a Laurenta Mekiese do komerční sféry.

Absolvent Leedské univerzity Malyon strávil dlouhých dvanáct let ve službách Red Bullu. Do Milton Keynesu přišel ještě v době, kdy se tým jmenoval Jaguar. Působil zde především jako závodní inženýr. 

Se Sebastianem Vettelem v dobách společného působení u Red Bull Racingu

Začátkem roku 2016 zamířil coby vedoucí inženýr na okruzích k Sauberu a pak se se světem F1 rozloučil. Stal se šéfinženýrem programu BMW v DTM a podílel se také na vstupu značky do šampionátu formule E (z té doby pochází i náš titulní snímek).

FIA od Malyona očekává především erudované technické expertízy na téma lepší ochrany účastníků závodů. Měl by také koordinovat jednotlivé aktivity federace na tomto poli.

Jsem vskutku hrdý na to, že si mě FIA vybrala,“ prohlásil Malyon po nástupu do funkce. „Vím, že bezpečnost motorsportu je u ní na jednom z čelních míst. Je to skvělá příležitost, abych uplatnil svoje znalosti při skutečné důležité práci.“