Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vozy DTM přilákaly do Hamburku 20 000 lidí

Vozy DTM přilákaly do Hamburku 20 000 lidí

Show na severu Německa sklidila velký úspěch.

Již tradičně začíná sezóna série Deutsche Tourenwagen Masters velkou show, na které se představí jak jezdci tak týmy. Letos si do ulic Hamburku našlo cestu 20 000 lidí a prezentace slavila velký úspěch.
 
Tři tváře lákaly z billboardů fanoušky cestovních vozů do ulic severoněmecké metropole: Mattias Ekström - úřadující šampión DTM, Heinz-Harald Frentzen – prozatím nejrychlejší muž letošní sezóny, a Mika Häkkinen – nově příchozí mistr světa formule 1. Kdo by hledal zástupce čtvrtého výrobce v DTM, automobilky MG, ten by neuspěl. Anglická značka zatím kromě výkresů svého speciálu MG ZT V8 nezveřejnila nic dalšího.
 
Na návštěvníky čekal bohatý program koncertními vystoupeními počínaje a demonstračními jízdami vozů DTM konče. Ke shlédnutí byly i ukázky zastávek v boxech. Hlavní roli však hráli jezdci v čele s Mikou Häkkinenem, který se po tříleté pauze opět vrátil do závodní sezóny. Na úspěšného Fina se včera soustředila největší pozornost a sám Häkkinen byl přijetím fanoušků překvapen. "Už jsem toho zažil hodně, ale toto bylo velmi působivé," svěřila se po celé akci posila Mercedesu.
 
Také jeho soupeři byli diváckou kulisou nadšeni. "Pokud bude sezóna tak dobrá, jako její zahájení tady v Hamburku, máme před sebou opravdu skvělý rok," prozradil Heinz-Harald Frentzen. Prozatimní předsezónní výsledky mu dávají za pravdu, jelikož testy naznačily, že letošní ročník určitě nebude nezajímavý.
 
Celý kolotoč DTM se nyní bude přesouvat do Hockenheimu, odkud za necelých 14 dní vzejde jméno vítěze prvního letošního závodu.