Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Mercedes jako jediný rozumí svému vozu, míní Verstappen

Mercedes jako jediný rozumí svému vozu, míní Verstappen

Red Bullu chybí přítlak

Max Verstappen po včerejší kvalifikaci nabyl dojmu, že Mercedes jako jediný po velké zimní změně pravidel a nasazení nových pneumatik Pirelli opravdu porozuměl silným a slabým stránkám svého vozu. Proto po nasazení souboru novinek v Barceloně všem odskočil.

Ostatní velké stáje se trápí. Týmy jako Renault a McLaren zůstávají ve středu pole, Ferrari nechápe, proč tolik ztrácí v pomalých zatáčkách, zatímco Red Bull ví, že jeho vůz by ze všeho nejvíce potřeboval více efektivního přítlaku, jenže zatím ho moc nenašel.

"Já nejsem konstruktér, já pouze jezdím, co to dá," řekl Nizozemec poté, co se jej novináři ve Španělsku zeptali na šanci dohnat Mercedes v průběhu sezony. "Kdyby se všechno dalo snadno pochopit, byli bychom závod od závodu lepší. Nyní, v této části roku,, je obtížné porozumět vozu a tomu, jak ho udělat rychlejší. Dobře, zdá se, že Mercedes to zvládl, ale obecně se týmy trápí víc než jindy.

Nikdy jsem netrpěl masivní přetáčivostí nebo nedotáčivostí, pouze s výjimkou Bahrajnu, kde jsme udělali chybu v nastavení. Povedlo se dosáhnout zlepšení, to ano, vůz je nyní rychlejší, ale stále nemáme tolik přítlaku, kolik bychom potřebovali.

Neupadáme do deprese. Máme motivaci a jsme odhodláni přemostit propast, ačkoli to nebude jednoduché. Kdyby to bylo, tak by ve F1 bylo podstatně více stájí."

Verstappen byl samozřejmě shovívavý k Hondě, novému motorovému partnerovi Red Bullu, která má zřejmě podíl na nízké maximální rychlosti.