Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Albers srovnává formuli 1 a DTM

Albers srovnává formuli 1 a DTM

Holandský jezdec si pochvaluje průběh sezóny.

Až do závodu v Brně v loňském roce bojoval Christian Albers s Mattiasem Ekströmem o titul v sérii cestovních vozů DTM. Testování pro stáj formule 1 Jordan na konci roku však napovědělo, že holandský jezdec míří výš, a letos už společně s Patrickem Friesacherem tvoří jezdeckou dvojici týmu Minardi.  
 
Albers prožil v DTM skvělou sezónu 2004 s možná pro něj hořkým koncem, ovšem zkušeností, které nasbíral v závodech německých cestovních vozů, využívá i ve formuli 1.
 
"Jsem stále velmi vděčný za to, co jsem se naučil v DTM. Musím říct, že tým HWA/Mercedes je velmi profesionální. Klidně by mohli provozovat tým formule 1," uvedl Holanďan pro své internetové stránky na adresu bývalého zaměstnavatele.
 
Současně však potvrdil spokojenost se svým aktuálním pracovním kolektivem: "Jsme skvělý tým. S Patrickem se dokážeme navzájem povzbuzovat. Pro start vaší kariéry ve formuli 1 je tým Minardi tím nejlepším místem. Hodně se toho můžete naučit a členové týmu jsou velmi přátelští a profesionální. Navíc vás Paul dokáže vždy fantasticky motivovat."
 
Ze závodního víkendu formule 1, který je velmi podobný tomu v DTM, si Albers nejvíce pochvaluje počáteční fázi závodu: "Opravdu se mi líbí starty, které jsem trénoval hodně v DTM. V Bahrajnu jsem tak mohl předjet tři auta, což mě ještě více povzbudilo."
 
Navzdory uspokojivým výsledkům Minardi stále ještě jezdí se starým vozem. Vše by se však mělo změnit koncem příštího týdne, kdy jsou v plánu testy nového PS05. "V Imole představíme nové auto, které vypadá hodně agresivně a dopomůže nám snad k působivým výsledkům."