Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Uvidíme Alfu Romeo v DTM?

Uvidíme Alfu Romeo v DTM?

Italové se chtějí vrátit v roce 2006.

Před nedávnem se připojila k výrobcům zastoupeným v sérii DTM anglická automobilka MG. V novodobé historii těchto závodů to byl průkopnický krok a jak se ukazuje i inspirace pro další evropské automobilové giganty. Italská Alfa Romeo se už údajně chystá na vstup do DTM v roce 2006.
 
"Nejednalo by se o tovární projekt, ale chceme s lidmi od Maserati úzce spolupracovat," vysvětluje Gianni Guidici, bývalý pilot DTM a duchovní otec celého projektu. Guidici už jednou v DTM za Alfu Romeo jezdil a nyní touží po návratu do nejpopulárnější série cestovních vozů v Evropě.
 
Italská automobilka vstoupila do DTM v roce 1992 a hned ve druhé sezóně pro ni Nicola Larini vyhrál titul. Po konci starého formátu německého mistrovství se však vydala cestou šampionátu evropského, kde nadále účinkuje i po jeho přeměně na celosvětovou soutěž.
 
Svou roli v tomto projektu sehrála i otázka financí, jelikož DTM se poučila z historie a nová pravidla koncipovala s maximálním důrazem na co nejnižší náklady. Toho by chtěli Italové využít: "Skutečnost, že v DTM je řada věcí včetně brzd a elektroniky pro všechny jednotná, nám při tomto projektu velice pomáhá. Vycházíme z toho, že sezóna v DTM stojí méně než v Mistrovství světa cestovních vozů."  
 
Do akce by se měly v příští sezóně zapojit dvě Alfy Romeo 159, z nichž jednu by měl řídit sám Guidici. "Místo druhého jezdce je zatím neobsazené, ale v každém případě se bude jednat o někoho hodně známého," prozradil Ital tajemně.