Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Latifi nahradí v Kanadě Kubicu

Latifi nahradí v Kanadě Kubicu

Zatím jen v prvním tréninku

Nejasnou budoucnost má u Williamsu před sebou Robert Kubica. On sám si kýžený návrat do F1 představoval určitě jinak. Za mizerné výsledky samozřejmě nemůže, s takovým autem by ničeho nedosáhl ani Hamilton.

Jenže i ze soubojů s nezkušeným týmovým kolegou Georgem Russellem často odchází jako poražený. A to se přece jen nečekalo.

Není proto divu, že se opět rozšířily dohady o údajné Kubicově fyzické nezpůsobilosti k řízení monopostu F1. Vedení stáje prý již uvažuje o výměně, ke které by za určitých okolností mohlo dojít ještě letos. 

Robert Kubica jako vítěz VC Kanady 2008 - letos by byl zázrak, kdyby bodoval

V záloze je totiž připraven Nicholas Latifi. Tento víkend také polského veterána nahradí. Zatím jen v prvním tréninku. Podle kontraktu, který se stájí má, dostane podobných šancí ještě pět.

Co když nezůstane jen u nich? Latifi není žádné ořezávátko. Momentálně vede šampionát F2, ve F1 již několikrát testoval. Ani páteční svezení nebude v jeho případě premiérou. Pět příležitostí mu již loni poskytla Force India, respektive její nástupce Racing Point. Navíc za ním stojí nemalý kapitál a styky jeho otce.

Nicholas bude plně zapojen do programu a spolu s Georgem vyzkouší nové díly, které jsme připravili. Je to velmi důležitý úkol,“ zdůraznil šéfinženýr Williamsu Dave Robson.