Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Stroll může zachránit VC Kanady

Stroll může zachránit VC Kanady

Okruh očekává zvýšení zájmu diváků.

Kanaďané mají F1 rádi, zvláště ti, kteří bydlí v blízkosti Okruhu Gillese Villeneuva, ale návštěvnost v nedávné době přece jen netrhala rekordy. To se ale může rychle změnit. Kanada neměla v F1 jezdce, odkdy z ní definitivně odešel Jacques Villeneuve, mistr světa z roku 1997, který ještě předtím vyhrál americkou sérii CART a je také na seznamu vítězů závodu Indianapolis 500. Lance Stroll se do F1 dostal opačnou cestou, přes evropské juniorské série a žije ve Švýcarsku, ale hrdě se hlásí ke kanadské národnosti a možná by se mu doma mohlo podařit způsobit stejný poprask, jaký má v Nizozemsku na svědomí Max Verstappen.

V to doufá hlavně šéf Montrealského okruhu Francois Dumontier, který je momentálně znepokojen neshodami mezi starostou Montrealu a Berniem Ecclestonem. Boss F1 chce od města investice do zázemí okruhu, Montreal ale navzdory smluvnímu závazku nemá v rozpočtu vyčleněny potřebné miliony dolarů a VC Kanady je prozatím do kalendáře sezóny 2017 zařazena pouze provizorně, stejně jako Německo a Brazílie.

"Věřím, že v nejbližších dnech to bude za námi a budeme moci začít s propagací závodu sezóny 2017. Toto by mohl být rozhodující faktor," řekl včera Dumontier v sídle týmu Williams, kde se zúčastnil slavnostního oznámení Strollova příchodu do F1. "Je to obrovské. Když jsem sem jel taxíkem, myslel jsem na to, že toto pro nás může být historická událost.

Když se podíváte do minulosti naší velké ceny, a příští rok oslavíme 50. výročí, uvidíte, že tohle je pro nás velký dar. Měli jsme Gillese v roce 1978 (jeho první kompletní sezóna v F1 a rok prvního závodu na tomto okruhu) měli jsme Jacquese v roce 1996 a nyní máme Lance. Mám velkou radost, že čekání fanoušků už končí. Nepochybuji, že Lance bude mít během jeho první sezóny v F1 jejich podporu. A je mu sotva 18, takže doufáme, že si cestu na okruh najde i mladší publikum."